Мая Манолова: С данъка върху лихвите ГЕРБ ще прибере парите за погребение на пенсионерите

Даниела Методиева
15.10.2012
размер на текста:

С данъка върху лихвите от депозитите, който предлага да съ въведе финансовият министър Симеон Дянков, ГЕРБ ще прибере парите, заделени от пенсионерите за погребение. Това заяви на пресконференция в Дупница червената депутатка Мая Манолова, според която това най-ново предложение на Дянков не е нищо друго, освен опит ГЕРБ за пореден път да бръкне в джоба на обикновените хора. За да подкрепи тази своя теза Манолова посочи проучване, според което от 12 млн. депозити в банките в страната ни, 9 млн. са на обикновени хора.
Този данък ще удари по спестяванията на бедните, защото досега богатите са си изнесли всички спестявания зад граница в офшорни зони, обясни още Манолова.
Според червената депутатка пенсионерите ще бъдат излъгани от ГЕРБ и за обещаното увеличение на пенсиите им от 9,3% от април следващата година, защото то ще потъне в инфлацията от 12%. А пенсионерите щели да бъдат ощетени най-много, защото най-много са скочили цените на основните хранителни продукти, които влизат в тяхната потребителска кошница.

На пресконференцията днес Мая Манолова засегна и проблема с проекта за депото за отпадъци, което управляващите от ГЕРБ в Дупница готвят да правят в землището на село Джерман. Тя обърна внимание на факта, че подобни проектти за депа ще се финансират от ЕС само до 2014-а година, което го прави напълно излишен. Според Манолова това е просто опит на управляващата върхушка в Дупница да прибере някакви пари с остаряла технология от миналото.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети