Таекуондистите от Дупница спечелиха Купа „България”

Константин Соколов
15.10.2012
размер на текста:

Таекуондистите на СК Гладиатор спечелиха международния турнир за Купа „България”, провел се в столичната зала „Христо Ботев”. На надпреварата участваха състезатели от няколко наши клуба, както и отбори от Румъния, Сърбия и Македония. Подобен турнир се провежда за първи път, като събра участници от всички възрастови групи. Дупничани станаха отборен победител, събирайки 90 точки, благодарение на спечелените 10 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала. Със злато се окичиха Мариела Миланова, Ивона Цинцарска, Луиза Захариева, Виктория Константинова, Стефан Самарджиев, Валентин Крумов, Радина Борисова, Венцислав Михалчев, Кристиян Димитров и Георги Евтимов.
 

Треньорът на СК Гладиатор Христо Михалчев бе завел за участие 28 свои възпитаници, като логично бе доволен от представянето им и от спечелената купа. „Доволен съм от всички и най-вече от факта, че станахме отборен победител на състезание, което е за всички възрастови групи. Имах за цел да обиграя някои от по-малките състезатели, но и те се представиха много силно”, заяви Михалчев.
Следващото изпитание за дупнишките таекуондисти е турнир от клас А, който ще се проведе идния уикенд в Белград. В сръбската столица Гладиатор ще бъде представен от 6-има състезатели.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети