Нескопосано поставен парапет дебне за жертви на детска площадка в Дупница

dennews.bg
14.10.2012
размер на текста:

Нескопосано поставен парапет над коритото на река Бистрица в центъра на Дупница дебне за жертви на намиращата се на метри от детска площадка в градинката зад полицията в центъра на града. Разтревожен баща, чието дете за малко не е пропаднало в 10-метровата пропаст снощи, ни изпрати писмо и прикрепени към него снимки.

От тях ясно са вижда как парапетът е поставен така, че между площадката и коритото на реката има достатъчно място дете, изплъзнало се за момент от погледа на родителите си, да стане жертва. Младото семейство ни обясни, че поводът да ни подадат сигнала е последния случай, при който бебешка количка полетя в коритата на същата река, тъй като нямаше поставен обезопасителен парапет. Тогава само чудо спаси Георги на годинка и 6 месеца, който се отърва с охлузвания по челото и силната уплаха на майка му.
Ето и писмото, което притеснения баща ни изпрати на страницата ни във Фейсбук.
„Тръгвайки си от градинката в посока паркинга, пуснах детето си пред мен и изтръпнах за миг.. само на 2 метра пред него се показа тази гледка. Там спокойно едно дете може да пропадне директно в реката –(да не дава Господ), а знаете, че децата се пускат рязко от ръцете на баби, дядовци, дори и нас, родителите. Пределно ясно ми е, че отговорност за децата си носим ние, но е срамота такова нещо да има в центъра на Дупница и до на детска площадка. Вижте го, пращам ви и снимките, които направих с мобилния си телефон”

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети