Лидерът на Ал Кайда похвали убийствата на US дипломати в Бенгази

dennews.bg
13.10.2012
размер на текста:

Лидерът на Ал-Кайда Айман ал-Зауахири заяви в разпространен аудиозапис, че създаденото в САЩ любителско видео, оскверняващо пророка Мохамед, показва, че Вашингтон води „кръстоносна Ционистка война" срещу мюсюлманите, съобщава Ройтерс.
Лидерът на Ал Кайда Айман ал-Захуахири призова за повече протести пред американските посолства по света и похвали атаката срещу американското консулство в Бенгази, при която загинаха американският посланик в Либия и други трима американски служители. Лидерът ал-Зауахири заяви в разпространен аудиозапис, че създаденото в САЩ любителско видео, оскверняващо пророка Мохамед, показва, че Вашингтон води „кръстоносна Ционистка война" срещу мюсюлманите.

В запис, публикуван на ислямски интернет страници, той нарече хората, които атакуваха консулството и участваха в протести пред американските посолства, „свободни, бележити и усърдни радетели за Исляма".
Също така ги призова да "продължат съпротивата срещу американската кръстоносна Ционистка агресия, която е насочена към Исляма и мюсюлманите".
Зауахири подчертава, че американските власти са „разрешили филма в името на личната свобода и свободата на изразяването", но са се провалили в практикуването на тези ценности в отношението си към затворените мюсюлмани в Гуантанамо, Ирак и Афганистан.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети