Съдът решава държавни ли ще станат имението и бронираните джипове на Галеви

DenNews.bg
01.10.2012
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил насрочи заседание по делото за отнемане в полза на държавата на имущество за 4 250 000 лева на обявените за международно издирване бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Делото бе образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност от месец август, а първото съдебно заседание ще се проведе на 6 февруари 2013 г.
Искът на комисията касае имоти, собственост на Братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях дружества.
Наред с прословутото имение на двамата в село Ресилово, в списъка за конфискация за посочени и три мерцедеса и шест аудита, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпото возило е "Ауди А8" за 229 000 лв., а най-евтиното е "Ауди А6" за 10 500 лв.
На конфискация подлежат парите по банковите сметки на Галев и Христов, както и на съпругите им.
Още през 2009 г. имуществото на двамата беше запорирано.
Интерпол издирва Братя Галеви, след като те изчезнаха безследно малко след произнасянето на присъдите им от по 5 години затвор заради ръководене и участие в организирана престъпна група. Окончателната им присъда, постановена от Върховния касационен съд, влезе в сила на 3 май тази година.
Вместо да се явят в затворническото общежитие в Самораново, където трябва да излежат присъдите си, Галеви изчезнаха и до днес не се знае дали се намират в страната или зад граница. Най-упоритата версия е, че те се в Южна Африка в имение, което успели да подготвят още докато процесът срещу тях течеше.
Както писахме, преди седмици Специализираната прокуратура им повдигна задочно обвинения за пране на над 35,5 млн. лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети