Дон Цеци изпадна във филм заради готвения му куршум

DenNews.bg
06.01.2012
размер на текста:

Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев сравни сценария за готвеното му убийство като нещо средно между "Октопод" и "Таборът отива към небето", след като днес разбрал повече подробности за плана на тримата ромски барони Любомир Илиев, Георги Горанов, Цар Киро и Васил Горанов за ликвидирането му.
Два дни преди да разбере от медиите, че той е бил сред мишените, Дон Цеци спокойно гостувал на един от тях- Любомир Илиев-Любо Къдравия. По време на гостуването в дома на Къдравия в Костинброд на 2 януари дори била обсъждана възможността племенницата на Кънчев да се омъжи за племенник на Илиев.
"Ако имаше възможност бих подкрепил закон, който да забранява на някои хора да гледат филми за руската мафия и за тайни служби. Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията могат да стигнат до такова ниво", коментира ромският лидер, след като прекара над час в прокуратурата, пише news.bg. Днес той е разбрал, че е последният в списъка с набелязани жертви на тримата задържани преди два дни ромски босове, планирали убийствата и на прокурор Олег Янев и на ромския бос Христо Върбанов-Ицо Папата.
"Винаги съм казвал, че Цар Киро е провъзгласил се цар. Приканвах го да напусне Катуница, където нормалните роми и българи живеят нормално", посочи още Кънчев.
Началник сектор убийства в Главна дирекция "Криминална полиция" Михаил Наумов също е присъствал в списъка с мишени на Къдравия, Чамур, Вачето и Цар Киро. Това информира агенция БЛИЦ, позовавайки се на два независими източника.
Според агенцията името на Наумов е изплувало след днешния разпит на Цветелин Кънчев. Освен Наумов в списъка е присъствало името и на кардараш с доста добро финансово състояние.
На ромските босове и Кирил Рашков-Цар Киро бяха повдигнати обвинения за готвените убийства.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети