Бюлетин „Боен клуб”. Екскмет смля от бой познат, цигани налитат на лекари

DenNews.bg
06.01.2012
размер на текста:

Мъж е без здрава кост и в критично състояние след зверски бой нанесен му от бившия кмет на гърменското село Дъбница и синовете му. Евгени Кардашев е с две счупени ръце, потрошени крака, избити зъби и множество натъртвания и рани по цялото тяло, информира infomreja.bg.
Мъжът е намерен в полето край село Дебрен. Малко по-късно полицаите арестували и биячите - Бекир Бекил-Беки и синовете му - 24-годиншният Шеин и Юсуф, на 18 години.
Състоянието на пребития Евгени Кардашев е критично, тъй като има сърдечно заболяване и само преди месеци са му били поставени стендове. В ортопедично отделение в Гоце Делчев докторите са гипсирали натрошения мъж и го поддържат с успокоителни.
Според данните нападателите пребили мъжа, защото го обвинили, че през лятото им откраднал три коня. Родителите на Кардашев заявиха, че са депозирали многократно жалби срещу бившия кмет и синовете му, които заплашвали сина им с убийство. По думите им полицията не е работила по тези сигнали.
По случая е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда.
Поредно напрежение между цигани и лекари пламна в детското отделение в болница „Св. Пантелеймон" в Ямбол.
Около 18.15 часа вчера в отделението е доведено за преглед 7-месечно бебе от цигански произход. Дежурният лекар д-р Косева прегледала детето, което през декември миналата година е било на лечение в отделението, предписала лекарства и обяснила на майката, че при промяна в състоянието му, трябва да го доведе отново за преглед.
След това обаче в отделението влязъл бащата на бебето, който се държал агресивно. Блъснал една от санитарките и взел ключовете за отделението от нея, при което ранил ръката й. Заплашил д-р Косева с „по-горна инстанция", дори й предложил пари, за да прегледа отново детето. Санитарката заплашил със саморазправа. През това време 7-8 от циганите, дошли с болното дете, блъснали входната врата на отделението и влезли вътре.
Според д-р Косева адекватната реакция на охраната на отделението и двама от мъжете, които придружавали болното дете, помогнали да не се стигне до по-сериозни ексцесии.
От управата на болницата съобщиха, че са нанесени материални щети на отделението и физическа саморазправа с работещите. Случаите на агресия към медиците напоследък се превръщат в ежедневие, това е трети пореден случай за последния месец, уточнява news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети