Фондация „Четири лапи” ще кастрира бездомните кучета в Дупница

dennews.bg
05.01.2012
размер на текста:

В началото на месец февруари ще бъде подписан договор между Община Дупница и Фондация “Четири лапи”, съобщи заместник-кмета по социалните дейности Крум Милев.
От Пресцентъра на община Дупница информират, че на предварителната среща с ръководителя на фондацията Явор Гечев и Д-р Марина Иванова, ръководител проекти “Грижа за бездомните животни” бе обсъдена възможността, в рамките на един месец фондацията да извърши безплатна кастрация на бездомните кучета на територията на Община Дупница. Фондация “Четири лапи”, съвместно с отдел Екология на община Дупница ще работят за овладяване и контролиране на популацията на безстопанствените кучета по хуманен начин. Каманията включва кастрация, третиране срещу вътрешни и външни паразити, ваксинация на бездомните кучета срещу бяс и трайна маркировка, за да се направи възможен трайния контрол върху размножаването на животните. Фондацията и общинското ръководство ще търсят по-добри практики, ориентирани към толерантност, цивилизовано и европейско отношение към животните. Представителите на фондацията се запознаха с моментното състояние на общинския приют за временно настаняване на безстопанствените животни и възможностите за подобряване на базата и дейността.
“Общинското ръководство ще направи усилия за подобряване дейността на приюта, тъй като в момента тяхната дейност е крайно незадоволителна и това е видно за всеки живеещ в Дупница, предвид големия брой бездомни кучета” , коментира заместник –кмета Крум Милев. От фондацията изразиха готовност за осигуряване на мобилна операционна и обособяване на стационар за лечение на домашни любимци. В рамките на месеца, в който ще се изпълнява проекта, от фондацията ще предоставят възможност на всички граждани да прегледат и ваксинират безплатно домашните си любимци.  

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети