„Атака” тресе прозорците на Кабинета с протести всеки ден

DenNews.bg
05.01.2012
размер на текста:

„Атака” ще тресе прозорците на Министерски съвет с протести всеки ден. За това се закани днес лидера на националистите Волен Сидеров на пресконференция озаглавена "Бойко Борисов спира вестник "Атака".
И всъщност водещото в брифинга беше именно това, че партийният вестник ще бъде затворен заради липса на средства за издаването му. Другата медия на "Атака", която стартира тази есен - телевизията "Алфа" ще продължи да функционира, тъй като за разлика от вестника няма всекидневен разход на хартия, който е най-голямото перо.
"Вестникът е принуден да спре издаването си, защо финансовата субсидия в момента е открадната от ГЕРБ", каза Сидеров, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че българите в миналото са изкарвали крадците по централната улица с надписи, че са откраднали. Ако се спазва тази традиция, според него Борисов трябва да го прекараме през центъра на София с табелка – "Аз през 2011 година откраднах 238 хил. лева от "Атака", а през 2012 година ще открадна 2 млн. лева".
Лидерът на „Атака” отново изтъкна, че се работи по въпроса за разпадане на парламентарната група на партията, а МВР министърът Цветан Цветанов и неговият щаб работят по въпроса да се създаде "група менте", която според Сидеров ще бъде псевдополитическа и псевдонационална формация. Според него целта е тази формация да не бъде управлявана от Волен Сидеров, а от друг. Лидерът на "Атака" каза, че има много мераклии, но тази формация ще бъде "политически Франкенщайн, ГМО в политиката, и който и да сложат там - все тая".
От партията възразиха остро срещу текст в Закона за политическите партии, с който субсидията следва депутата. "Днес е възможен абсурдът, една партия, която е взела 3,9% и е под летвата, да получава субсидията на база получени гласове. Излиза, че се прилага двоен стандарт, според недомислен и абсолютно перверзен текст в закона - когато партия влезе в парламента и декларира принадлежност към друга партия, финансовият министър автоматично я реже и я прехвърля", каза Сидеров. Той припомни, че в момента при партията "Атака" това прехвърляне е 50 хил. лева на тримесечие.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети