Община Дупница загуби 9 апетитни имота от съдружието си с американската компания „Панел Груп”

Даниела Методиева
04.01.2012
размер на текста:

9 апетитни общински имота в Дупница вече са продадени от американската фирма „Панел Груп” чрез смесеното акционерно дружество „Дупница регистър имоти”. 880 000 Лв. са постъпили по банковата сметка на дружеството от продажбата, в което „Панел Груп” решаващ глас със своите 51% участие, а община Дупница 49%.
За тази сделка решаващата дума е имала американската компания, чийто собственик е Елена Панаритис. Новината за извършената продажба на апортираните общински имоти в Дупница бе съобщена днес от заместник-кмета по икономическите дейности Олга Китанова. Тя разбрала за извършената сделка след среща с управителя на „Дупница регистър имоти”-гъркът Василиос Дзаферис.
Решението за учредяването на дружеството бе взето на 27-и януари миналата година на сесия на местния парламент, като община Дупница влезе в дружеството чрез апортиране първоначално на 6 имота в местността Рибарника, а по-късно бе взето решение и за вкарване в активите на дружеството на още 3 имота в землището на село Яхиново.
Заради разразилите се спорове по време на сесията на общинския съвет на 27-и януари миналата година тогавашния заместник-кмет по икономическите въпроси Йордан Йорданов уверяваше, че няма да бъдат засегнати интересите на община Дупница и целта за създаването на акционерното дружество била да се разгърне мощна система за управление на имотите с цел повишаване на тяхната цена.
На сесията миналата година против създаването на дружеството гласуваха само съветниците от Атака Милен Попов и Методи Стойнев, както и Първан Дангов от БСП. Тогава Дангов обяви, че до края на мандата от управлението на Атанас Янев и екипа му ще се краде каквото може.
Потърсен за коментар днес Дангов заяви, че политическата отговорност на управляващите от ГЕРБ в Дупница ще бъде огромна, ако си замълчат за този грабеж. Когато докладната за създаването на смесеното акционерно дружество Дупница регистър имоти бе приета на сесията на 27-и януари миналата година съветниците от ГЕРБ гласуваха с „въздържал” се. Сред тях бяха сегашният кмет Методи Чимев и заместника му Крум Милев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети