Ответен удар: Община Дупница вади на светло договорите на съветници от БСП

Даниела Методиева
31.01.2012
размер на текста:

Управляващите в Дупница ще извадят на светло и ще оповестят до петък всички договори на общински съветници от БСП. Това обявиха на пресконференция днес заместник-кметовете Крум Милев и Красимир Крантов. Двамата са провокирани от изказването на депутата от БСП Мая Манолова, че ГЕРБ се опитва да манипулира общественото мнение и използва късата памет на дупначани за обвързаността си с предишния кметски екип. А като пример тя посочи Крум Милев, Даниела Годинова, Емил Гущеров и самия кмет Методи Чимев, които в качеството си на общински съветници са подкрепяли докладни като тази за сделката с „Панел Груп” ООД. Манолова посочи като пример и договора на фирма „Тоби”, която била свързана с Крум Милев и заради който предишния кмет на Дупница Атанас Янев вече има присъда.
Днес заместник-кметът по соцалните дейности Крум Милев заяви от кабинета си в общината, че от 2006-а година няма нищо общо с фирма „Тоби”, която е собственост само на баща му. Що се отнася до доставката на храни за детските градини и домашния социален патронаж, то там била ангажирана съвсем различна фирма и това била „Илиян Стоянов-Рабит”.
„Мая Манолова да се извини публично на дупничани заради изказването си, че дупничани имат къса памет”. Затова ние до петък ще извадим на светло и ще оповестим всички договори на бивши и настоящи общински съветници от БСП с община Дупница, за това какви поръчки са печелили и по които все още работят. Ще покажем на дупничани и какви суми са печелили от такива договори общинските съветници от БСП и чрез кои фирми. Ще стане ясно и по кои проекти, спечелени от община Дупница някои от тях са били ръководители и също са печелили не малки суми, обяви днес Крум Милев”.
Неговите думи бяха потвърдени и от заместник-кметът по европроектите Красимир Георгиев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети