21-годишната Зоя режисирала и изпълнила убийството на любовника си

DenNews.bg
30.01.2012
размер на текста:

Братът и сестрата от Палатово, които бяха задържани за убийството на 46-годишният бивш таксиметров шофьор от Дупница Васил Петрунов, остават за постоянно в ареста. Това постанови днес Окръжен съд-Кюстендил.
На заседанието стана ясно, че 21-годишната Зоя, която имала любовна връзка с Васил, но след прекратяването й станала жертва на тормоз от негова страна, е режисьор и изпълнител на екзекуцията му.
Зоя Чаушева и брат й Николай Василев са направили пълни самопризнания за убийството, станало в нощта на петък срещу събота. 21-годишната жена, която е майка на 4-годишно дете, е подготвила плана, сама е дръпнала спусъка на 9 милиметров преработен газов пистолет и дала на брат си инструкции как да заличат следите си. Както писахме, след убийството на Васил-с един изстрел в дясното слепоочие- двамата закарали трупа му край село Грамаде и подпалили колата му. На заседанието днес стана ясно, че Зоя дори накарала брат си да да се върне на мястото и да провери дали колата е изгоряла добре и ако не е да я подпали втори път.
За момента Зоя и Николай са представлявани от служебни защитници, а постоянната им мярка „задържане под стража” може да обжалват в 3-дневен срок на по-горна инстанция.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети