Изоставиха куфар с 20 кг. злато в парижки влак

dennews.bg
03.01.2012
размер на текста:

Куфар, съдържащ 20 кг златни кюлчета, откриха в парижки влак служители от отряд за обезвреждане на бомби, съобщава Би Би Си, цитирана от news.bg.
Когато служител на железницата се натъкнал на куфара на жп гарата в южното предградие на Париж Маси- Полезо, помислил, че вътре има поставена бомба. Той веднага повикал отряда за обезвреждане на бомби. Вместо на взривно устройство служителите от отряда за огромна тяхна изненада се натъкнали на 20 кюлчета на обща стойност около 800 хил. евро. Всичко това при положение, че златото се окаже истинско, уточнява Би Би Си.
Френската полиция издирва човекът, изоставил синия куфар, но до този момент никой не се е явил, за да си го поиска обратно. Тъй като кюлчетата нямат оригинален печат, властите предполагат, че са от претопено злато.
Следователите предполагат, че собственикът на куфара вероятно го е оставил умишлено, страхувайки се от полицейска проверка - и едва ли ще си го потърси.
В случай, че откритото златото се определи като „ценна находка", то ще бъде разделено между парижкия транспортен оператор и кондуктора, който го е открил. Ако обаче бъде обявено за „намерен предмет" то ще бъде запорирано и ще влезе в държавната хазна.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети