Брат и сестра екзекутираха дупнишки любовник

dennews.bg
28.01.2012
размер на текста:

Брат и сестра екзекутраха с изстрел в слепоочието бившия любовник на момичето, след което го изгориха. Трилърът се разигра в дупнишкото село Палатово миналата нощ. Жертвата е 46-годишният Венцислав Петров, бивш таксиметров шофьор от Дупница и баща на две деца. По първоначална информация килърите Зоя, на 21 г. и Николай, на 23 г. предварително планирали убийството, което е извършено по особено жесток начин – първо го удряли с бухалка, а след това простреляли с преработен газов пистолет.
Венцислав и Зоя са били семейни приятели, за 3-годишната им връзка се коментирало в квартала на мъжа – Гиздова махала, но съпрузите им не знаели нищо.
Предполага се, че снощи Зоя и брат й подлъгали Венцислав да дойде на среща. Тримата тръгват към Палатово с автомобила на жертвата – Фолксваген Голф. Наближавайки селото, убийците спират колата и преминават към изпълнение на плана си. Венцислав е зашеметен с бухалка, следва и фаталният изстрел в дясното слепоочие. Двамата изхвърлят пистолета, закарват тялото на убития край бобошевското село Грамаде и подпалват колата в опит да заличат следите си. До някъде успяват, тъй като екипът пожарникари, обслужили произшествието са предполагали, че става въпрос за нещастен случай. След като подадения сигнал в полицията, на място пристигат криминалисти от Дупница и Кюстендил, които установяват, че трупът има огнестрелна рана. Предприети са незабавни полицейски действия, установена е собствеността на автомобила, идентифициран е трупът на обгорелия мъж.
За по-малко от една нощ работещите по случая служители разпитали множество свидетели, провели редица процесуално-следствени действия, открили оръжието, с което е извършено убийството. Убийците са задържани с полицейска заповед за 24 ч., предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане”, като причина за деянието си братът и сестрата сочат, че Венцислав преди година е имал интимна връзка със Зоя и продължавал да я притеснява. Образувано е дознание по описа на РУП Дупница, работата продължава с участието на наблюдаващ прокурор от ОП – Кюстендил, трупът на убития е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.
По неофициална информация Венцислав е бил разследван за изнасилване. До момента на убийството братът и сестрата от Палатово са били с чисто криминално досие.
Венцислав е живял в ромската Гиздова махала, защото е бил женен за циганка. В най-големия и беден квартал на Дупница днес се понесе мълвата, че убийците са отрязали главата му.
Зоя няма деца, със съпруга й Сотир са разделени, от 4 месеца той живее в Италия.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети