Жители на с. Ветрен викнаха срещу Пътно поддържане-Дупница изпод снега

DenNews.bg
27.01.2012
размер на текста:

Жители на село Ветрен успяха да сигнализират за бедственото положение, в което се намират вече пети ден, чрез телефонно обаждане до dennews.bg. Селото се намира в община Невестино, но според местните виновник за непочистения път е „Пътно поддържане”-Дупница.
„Блокирани сме от снега вече пети ден. От понеделник хората нямат хляб, едва вчера възстановиха електрозахранването. Виновни са от “Пътно поддържане”-Дупница, защото тяхна техника чисти при нас. От понеделник звъня на телефона на представителя на фирмата Иван Станоев, който вече дори не отговаря на обажданията ми”, оплака се Йордан Йорданов от селото.
Иван Станоев не отговори и на нашето обаждане, а сигналът на екипа ни се затъркаля между Областно пътно и кмета на Невестино като снежна топка.
Шефката на Областно Юлияна Божилова потвърди, че има проблем със село Ветрен, като обясни, че и днес се техника пробива път към селото, а екипи на Областно пътно оказват помощ на ЧЕЗ и Горско стопанство-Невестино в отстраняването на паднали дървета, които затруднявали движението и довели до прекъсване на електричеството.
„Трасето е труднопроходимо, но пътят не е затворен. Лично аз вчера бях на центъра на селото. Почистването е възложено на консорциум „Пътно поддържане”- 2010, в който влизат „Пътно поддържане”- Дупница и Кюстендил”, обясни Божилова.
Минута по-късно тя отново се обади в редакцията ни и уточни, че проблемът с блокираното село е в общинския участък, а Областно си е свършило работата.
„Общината явно има проблем с почистването на пътищата за които отговаря. Ние ще изпратим на помощ наша техника”, увери тя.
Потърсен за коментар кметът на Невестино Димитър Стаменков обаче отсече, че виновниците са Областно пътно, тъй като блокираните участъци са част от републиканската пътна мрежа.
„Аз съм изпратил една общинска фадрома да чисти в махалите, но проблемът не е от нас. Аз лично подадох сигнал за Ветрен още онзи ден. Дано вие ръчнете Областно да си свършат работата”, коментира той.
Според Божилова до утре селото ще бъде отпушено и автобусът, който трябва да пътува в събота, ще успее да стигне до там, макар и трудно.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети