Глоби за „Пътно поддържане” за непочистения сняг в Дупница

26.01.2012
размер на текста:

Фирма „Пътно поддържане” ще бъде глобена от община Дупница за катастрофалните резултати от работата й през последните 2 дни и неспазване на поетите ангажименти за почистването на снега в града и цялата община. Това увери заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев, който е и шеф на Кризисния щаб в Дупница.
От общината са констатирани сериозни пропуски в снегопочистването в района на жк „Бистрица”, улиците Велико Търново и Бузлуджа, подходите към учебните заведения, както и селата Кременик, Крайни дол и Дяково, откъдето има подадени десетки сигнали. От общината увериха, че за подпомагане на дейността на фирмата ще бъде предоставена и техника на ВиК и община Дупница.С ръчното почистване и опесъчаване са ангажирани 45-ет служители от временната заетост, както и работници от фирмата за озеленяване, която също има ангажимент по дейността през зимния сезон.

 

Днес ръчно ще бъдат опесъчени районите на градската градина, учебните заведения и подходите към спирките, увери Крум Милев. Осигурен е високопроходим автомобил за извозване на болните на хемодиализа. През изтеклото денонощие няма спиране на водоподаването и елекрозахранването. Гражданите могат да подават сигнали на телефон: 5-92-59 и 0882 977 117.
Със заповед на кмета Методи Чимев тази сутрин бе свикан кризисния щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи на територията на Община Дупница. Спешната среща на която бяха извикани шефовете на Бърза помощ, ВиК, РЗИ, КАТ и Охранителна полиция ” бе с цел оптимизиране на дейността по снегопочистването, на територията на общината и осигуряване на нормални условия в града.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети