Снегът откъсна Русе от света

dennews.bg
26.01.2012
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Изключително тежка е обстановката Русенско. Девет населени места в общината са без ток. Температурата е минус 5 градуса, а скоростта на вятъра е около 50 километра в час, съобщи news.ruse24.bg.
Всички 24 машини, които са по програмата за снегопочистване на града, са изкарани по улиците. Градският транспорт се движи.
Изпълнявайки задълженията си според Националния план за действия при бедствия, екип на БЧК Русе е осъществил нощна акция за подпомагане на пътуващите в автомобилите, изчакващи почистването на моста на Дунав.
В 3 часа през нощта топли напитки и храна са получили както водачите и пътниците в автомобилите, така и екипите на службите по снегопочистването, полицията и Пожарна безопасност и защита на населението.
В момента екипът на БЧК Русе пътува към кризисния център в с. Базън, оборудван от БЧК със завивки, продукти от първа необходимост и отопление, обслужващ пътя Русе - Разград. След това ще се отправи към кризисния център в с. Две могили, обслужващ пътя Русе - Бяла. Има готовност за предоставяне на най-необходимото за пътници и водачи в изчакващи снегопочистването автомобили.
Заради усложнената обстановка в Русе тази сутрин заседава извънредно кризисният щаб в общината, в който участие взе иобластният управител Стефко Бурджиев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети