Почистващата фирма се провали, днес снегът затрупа улиците на Дупница

dennews.bg
25.01.2012
размер на текста:

Почистващата фирма "Пътно поддържане" днес се провали, обилният сняг затрупа улиците в Дупница. По всичко личеше, че от сутринта камиони на фирмата не са минавали да опесъчават, а след това и не бяха изпратени, за да избутват снега от улиците. Проблем с придвижването на автомобилите имаше дори и по главните артерии на града, където в снега се образуваха коловози от преминаващите коли. Едни от най-осведомените за състоянието на улиците в града-таксиметровите шофьори обясниха, че от сутринта не е направено нищо, за да се улесни движението на колите.

 


Фирма „Пътно поддържане” – Дупница, ангажирана за снегопочистването да оптимизира дейността си и да отстрани пропуските си. Това настоя днес кметът Методи Чимев на среща с изпълнителния директор на фирмата Асен Андонов, проведена днес след обяд. Градоначалникът настоя фирма „Пътно поддържане” да изпълнява поетите по сключения с Община Дупница договор за поддръжка на общинската пътна мрежа през зимния сезон. Същевременно ще бъде извършена и проверка за наличната техника на фирмата, уточни от своя страна заместник – кметът Крум Милев.
Както винаги първи на поста си днес бяха 45-те работници от аварийните групи, които чистят и опесъчават ръчно. Разспръсква се сол по стръмните улици в района на Градската градина, за да не се допусне заледяване на участъка и затваряне на движението. Три камиона са на разположение на общината за опесъчаване на най – важните пътни артерии за осигуряване на безпроблемно пътуване до Спешния център, болниците, училища, детски градини, гробищен парк и други обекти с обществено значение, каза още Крум Милев. Междувременно кметът Методи Чимев издаде заповед, с която забранява изкопните работи от фирми, чиято дейност засяга подземната инфраструктура, като ВиК - Дупница, „Рила газ” и други. Целта е да не се затруднява снегопочистването. От фирма „Пътно поддържане съобщиха, че в момента на теторията на града работят 4 снегорина, с кошове за осоляване и 1 един трактор.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети