Икономическа полиция докладва в прокуратурата преписката срещу Атанас Янев за учителските заплати

Даниела Методиева
25.01.2012
размер на текста:

Икономическа полиция към Областната дирекция в Кюстендил приключи и докладва в Окръжна прокуратура преписката срещу екскмета на Дупница Атанас Янев за учителските заплати. Говорителят на държавното обвинение Марияна Сиракова обясни, че работата на прокуратурата по представените от разследването материали е започнала още от понеделник и според законния срок трябва да приключи след около месец. Въпреки това, има вероятност наблюдаващият прокурор да се произнесе до края на следващата седмица извършил ли е Янев престъпление. Тогава ще стане ясно дали ще повдигне обвинение срещу бившия кмет ан Дупница за неправомерно отклоняване на държавни субсидии, или преписката ще бъде прекратена.
Преписката срещу Атанас Янев бе образувана още по време на мандата му на 21-и септември, когато учителката от ОУ Неофит Рилски в Дупница Лили Георгиева внесе сигнал в държавното обвинение в Дупница. Преписката бе разпределена при прокурор Оля Смилянова,
която я изпрати по компетентност на Окръжна прокуратура, тъй като визираните в нея 2 престъпления- по служба и за разпореждане с бюджетни средства не по предназначение, са в компетенциите на Окръжна прокуратура. Административният ръководител на обвинението в областния град Камен Пешев веднага възложи извършването на проверка на свой колега. От своя страна наблюдаващият прокурор изпрати преписката в Икономическа полиция за извършване на допълнителна проверка. Докато течеше тя, приключиха резултатите и от финансовата проверка на община Дупница, възложена от финансовия министър Симеон Дянков. Тази преписка бе изпратена в Окръжна прокуратура в Кюстендил и тя бе присъединена към тази за учителските заплати. Това бе и причината срокът на разследването да бъде удължен с още 1 месец.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети