Пиян шофьор си изпроси арест с хитрости из тъмни доби в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
24.01.2012
размер на текста:

Пиян шофьор се уреди не само с две бързи полицейски производства за употреба на алкохол зад волана, но и с безплатна нощувка в дупнишкия арест, благодарение на хитростите си.
43-годишният благоевградчанин е установен да шофира с 1,74 промила алкохол малко след полунощ при разклона за село Тополница. На Б.Н му е съставен акт, автомобилът му е докаран на паркинга срещу сградата на РУП-Дупница, а той обещал да се прибере към Благоевград с такси или влак, тъй като нямал възможност да повика познат или роднина, който да го вземе.
Три часа по-късно обаче шофьорът се върнал и подкарал колата си с надеждата да успее да избегне полицейски патрул по пътя за Благоевград. Само минути след като той тръгнал от паркинга обаче дежурните забелязали, че колата е изчезнала и водачът бил спрян повторно на главен път Е-79. Този път дрегерът отчел резултат 1.57 промила алкохол в издишаните пари.
Хитрецът е задържан за 24 часа с разпореждане на полицейския шеф Борислав Динев именно заради дързостта си и опитите да заблуди полицаите.
Буквата на закона гласи, че при установяване на шофьори употребили алкохол те биват санкционирани, а автомобилът се поема от техен близък, който може да шофира. Когато няма кой да прибере пияните водачи, колата се оставя на паркинг. Употребата на алкохол зад волана пък е повод за арест само когато шофьорът е извършил нарушение или е в безпомощно състояние.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети