Няма оставки, само мъмрене за акцията в Мировяне

DenNews.bg
23.01.2012
размер на текста:

Поредни думи на премиера Бойко Борисов няма да се сбъднат, като този път няма да чакаме дори 24 часа. След като сутринта Борисов се закани, че ще има оставки в МВР заради ареста на семейство Начкови в Мировяне, само часове по-късно става ясно, че вместо оставки трима служители в СДВР ще бъдат наказани с мъмрене.
Наказания „мъмрене” отнасят директора на СДВР, старши-комисар Валери Йорданов, и началникът на "Икономическа полиция" във Второ РПУ, Борис Митов. Йорданов е наказан, защото не е контролирал операцията в Мировяне, а Митов - заради начина, по който операцията е проведена. Началникът на Второ РПУ, главен инспектор Красимир Кръстев, е отстранен. Той ще бъде върнат на предишното си работно място - Четвърто полицейско управление.
Новината беше съобщена от вътрешния министър Цветан Цветанов, който изслушал тримата тази сутрин.
По-рано днес сини и червени поискаха незабавната оставка на Цветан Цветанов заради ареста на семейството на Начкови. Според сините полицейското насилие у нас се превръща в норма.
Малина и Петър Начкови бяха арестувани в събота по сигнал, че разпространявали незаконни цигари, но полицията откри в дома им само пет кутии. Те обаче са станали жертви на силови мерки от страна на служителите на МВР и се оплакаха от полицейско насилие.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети