Водният Дракон гаси пожарищата на Заека

DenNews.bg
23.01.2012
размер на текста:

Година на победи... но само за смелите. Снимка: corbis

Драконов рев прогони от календара Белия Заек, който ни обещаваше късмет и успех през 2011 г. По заеши обаче Белият Заек май често се криеше в храсталака, когато имахме нужда от късмет през изминалата година. Но Белият Заек май най-много ни допада, на нас, българите. Направо може да го изрисуваме на националните символи, защото любимецът на Буда е най-силен, пъргав и умен, когато трябва да оцелява. Защото оцеляването е най-големият му талант. И така дали благодарение на Заека или въпреки него, каквато и да беше 2011-та вече е минало. И ако не за друго, то Белият Заек си свърши работата-оцеляхме.
На ход е Драконът. И то не кой да е, а Водният Дракон. Онзи, който гаси вътрешните си огньове и най-умело контролира силите си. И добре че, защото сега ще трябва да гаси и пожарищата оставени от бързия бяг на Белия Заек.
Драконът заема 5-та позиция в китайския зодиак, но е най-могъщият и най-почитаният от знаците.

Цяла Азия, а и света ще бъде в ноктите на Дракона през 2012 г. Снимка: AP


Драконът символизира сила и мъдрост. Той е безсмъртен, пазач на съкровищата и тайните, на дома и чувствата.
Драконът защитава смелите и решителните, дарява с благородство и уважава победителите.

 

Годината на Дракона – това е година на успехи и победи!

 

Но за да ги отстоите трябва да действате решително, вземете инициативата в свои ръце, преследвайте упорито мечтите си, не отстъпвайте пред проблемите. Тогава няма начин да не получите онова, към което се стремите. И нека то не е само богатство, а и силни положителни емоции. Превръщайте всяка победа, дори най-малката, в празник.
Дракона се свързва с господство и амбиция, предпочита да живее според собствените си правила. Той не се страхува от предизвикателства и е готов да поема рискове. Драконите са страстни във всичко, което правят и правят нещата като виша мода. За съжаление, тази страст и ентусиазъм може да остави Дракона с чувство за изчерпаност и неизпълнени задачи.
Драконите често помагат на другите, но те по-рядко молят за помощ. Дълбоко в себе родените под знака на Дракона предпочитат да бъдат сами. Може би това е, защото те са най-успешни, когато работят самостоятелно. Тяхното предпочитание да бъдат сами, може да се намира като арогантност, но тези качества не са приложими с други. Дракони са темпераментни!
Според Китайския хороскоп има различни Дракони – метален, воден, дървен, огнен, земен. Настъпващата година е свързана със стихията Вода и елемента Ян. Водата покровителства Севера, основен сезон е зимата, подвластна е на Меркурий, характерен цвят е черният. Годината на Черния Воден Дракон започва на 23.01.2012 г.

По нещичко за 12-те животни от календара

Плъхът няма да скучае през 2012-та. За да се справи с трудностите той трябва да се зареди с оптимизъм и да реагира гъвкаво на непрекъснато променящите се процеси.
Драконът е много взискателен към Маймуната. Тя трябва да реагира много разумно, да се въздържа от непредсказуеми или рискови действия.
Драконът провокира Петела към промени. Той ще промени не само начина си на живот, но и действителността около себе си.
 

Снимка: Getty Images

Годината на Черния Воден Дракон няма да е от най-добрите за Кучето. Обстоятелствата ще се променят непредвидимо и Кучето ще трябва да реагира много бързо и гъвкаво, за да адаптира динамичния си стереотип.
Глиганът трябва да укроти Дракона и да го накара да му служи. Това ще му даде възможност да напредне много във всички области, а в случай, че няма такива амбиции годината ще мине тихо и спокойно и Глиганът ще бъде просто пасивен наблюдател.
Годината на Черния Воден Дракон ще е много важна за Бика. Именно сега той ще получи максимални възможности за реализация на потенциала си и ще постигне много. Повечето представители на този знак даже ще успеят незабелязано да коригират допуснатите преди време грешки.
Тигърът не е по-малко силен и колоритен от Дракона. Във връзка с това 2012-та за него ще е много интересна, продуктивна, характерна, но и доста трудна. Тигърът и Дракона са преди всичко съперници и за да го спечели на своя страна Тигърът трябва да прояви достатъчно активност, оригиналност и здрав разум.
Годината на Черния Дракон ще е много успешна за Заека. Той ще напредва бавно, но устойчиво. Драконът ще му помага да реализира идеите си и да се измъква лесно от сложни ситуации.
Какво ще се случи на Дракона в собствената му година? Той има специална мисия. От него зависи много, но не само в положителен, а и в отрицателен аспект. Драконът може както да постигне неописуемо щастие, така и да си навлече огромни неприятности.
Змията и Драконът са почти роднини и ако тя през тази година реагира по-решително, не се стреми да остане в сянка, пред нея ще се открият добри перспективи най-вече на финансовия и любовния фронт.
Конят е щастливец – през годината на Дракона той ще има възможност да се покаже от най-добрата си страна, да се гордее с постиженията си, да се почувства на ниво.
В годината на Дракона Овцата ще се промени. Тя ще открие у себе си неподозирани качества и успешно ще премине през изпитания, които не си е представяла.

 

Дракона и 5 елемента - метал, вода, дърво, огън, земя

 

Метални Дракони - Родени през Години 1940 г. и 2000 година
Метала засилва това, че е силен знак. Металните дракони са по-решителни и те се борят за това в което те вярват. Те се радват на компанията на тези, които се чувстват достатъчно силни, за да отправят предизвикателство към своите убеждения. Те са истински лидери и обикновено ще намерят изобилие от хора, които ще желаят да ги следват.
Водни Дракони - родени през 1952 и 2012 година
Водата успокоява огъня на Дракона. Водните дракони са в състояние да виждат нещата от други гледни точки. Не е необходимо винаги да бъде прав. Ако техните решения са добре проучени преди това, а обикновено са и другите хора около тях се включат.
Дървени Дракони - родени през 1904 и 1964 година
Дървените Дракони също са готови да се забавляват и да чуят мнението на другите. Творческите им страна е силна, и те са креативни и иновативни. Те се разбират с другите, но винаги ще бъдат доминираща сила.

Снимка: Reuters


Огнени Дракони - родени през 1916 и 1976 година
Огнени Дракони са емоционални. Огнени Дракони поставят себе си на постаменти, защото те реагират бързо и безразсъдно, те понякога правят погрешни решения. Огнени Дракони трябва да намалят скоростта и да поддържат темперамента, тогава те се чувстват най добре.
Земни Дракони - родени през 1928 и 1988 година
Те са вкоренени в земята, Земните Дракони правят по-добри решения, защото те действат по-рационално. Драконите на Земята са уравновесени и са в състояние да контролират тяхното поведение. Те повече стимулират другите, но и те предпочитат да се възхищават на другите.


Известни "дракони" са легендата на кунг фу Брус Ли, наричан Малкия Дракон, френската героиня Жана Д'Арк, бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, художникът Салвадор Дали и легендарният бийтъл Джон Ленън. Холивудските звезди Ракел Уелч, Рийз Уидърспун, Мат Дилън, Мартин Шийн, Никълъс Кейдж, Ал Пачино и Киану Рийвс.

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети