Френска депутатка отвори очи и уши за протеста срещу добива на шистов газ у нас

DenNews.bg
20.01.2012
размер на текста:

Христо Вътев (вдясно)

Българите в Париж отвориха не само вратата, но и сърцето на високата власт във Франция за проблема с добив на шистов газ у нас, с протеста, който организираха на 17 януари.
Въпреки приетия от българския парламент мораториум за използването на спорния метод за прочуване и добив на шистов газ хидрофрикинг, българите във Франция няма да спрат с разрастването на съпротивата си.
Това обясни само за dennews.bg Христов Вътев-един от организаторите на протеста срещу шистовия газ в Париж. Именно Христо и известната във Франция и у нас писателка Румяна Угърчинска са запознали с проблема френската депутатка Доминик Орлиак и местни противници на шистовия газ, а по-късно им съобщили и новината, че в България лицензът на „Шеврон” е отнет.
„17 януари беше ден на емоция. Първо на страх и яд, че може да се случи необратимо зло на родината ни, а след това радостта от новината, че ще бъде наложен мораториум върху добива на шистов газ и отнетия лиценз на „Шеврон”. Ние, българите в Париж обаче няма да спрем да следим събитията в България във връзка с шистовия газ. Подкрепяме безусловно екоактивистите и ги поздравяваме за решителността”, категоричен е Христо.


Вижте разказа му за случилото се в Париж от първо лице ТУК.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети