Мърдок брои обезщетения на подслушвани от в. „News of the World”

DenNews.bg
19.01.2012
размер на текста:

Заради аферата с подслушванията "News of the World" бе закрит.

Актьори и политици ще получат обезщетения от медийната компания на Рупърт Мърдок, заради аферата с подслушванията от страна на журналисти от закрития вече в. „News of the World”.
Медийният магнат се е съгласил да изплати обезщетения на 36 изчестни личности след който актьорът Джуд Лоу, футболистът Ашли Коул и бившият британски вицепремиер лейбърист Джон Прескът, предадоха АП и АФП, цитирани от vesti.bg.
Още няколко десетки души съдят компанията "News Corp ", след като стана ясно, че мобилните им телефони са били хакнати от вече закрития таблоид.
Сред други уредени дела за обезщетение са тези на бившите министри Крис Брайънт и Теса Джоуъл, бившият модел Аби Титмъс и Сара Пейн, майка на убито момиченце.
През септември 2011 г. беше съобщено, че медийната група на Мърдок ще изплати 2 млн. лири обезщетение на членовете на семейството на убито момиче заради това.
Частен детектив, чиито услуги са използвани от вестника, проникнал в телефона на 13-годишната Мили Даулър, която изчезна през 2002 г., след отвличането й.
Той стигнал дотам, че изтрил съобщения в телефона й, за да освободи място в гласовата пощенска кутия, с което дал фалшива надежда на родителите й, че тя е жива. Мили Даулър бе открита убита шест месеца по-късно.
Компанията на Мърдок е изправена срещу общо 60 дела по тази афера, макар и да се смята, че жертвите на тези телефонни подслушвания са около 4000. Сред тях са и членове на кралското семейство. Заради аферата с подслушванията "News of the World" бе закрит.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети