Момчета се биха за фитнес уред самоделка, пострада момиче

DenNews.bg
18.01.2012
размер на текста:

Седмокласници и техни батковци се биха за правото да ползват лост за тупане на килими като фитнес уред пред блок в кв. „Южен” в Бобов дол, а пострада единствената дама в схватката, която опитала да ги разтърве. Три дни след инцидента, станал следобеда в неделя, полицията все още е пестелива в изясняването на случая. А официалната информация от говорителят на ОДП на МВР-Кюстендил Катя Табачка се разминава с версията на родителите на един от участниците в боя.
Единственото общо между двете версии е, че наистина е имало бой в неделя. Според разказа на родителите с комоцио е 13-годишният Тихомир Манчев, а за негов бияч те сочат криминално проявеният Ивайло от Бобов дол на 24 г., който по думите им не е бил задържан или разпитван от полицията.
По данни на ОДП обаче единственият пострадал-с комоцио е момиче, чието име не се споменава, а тя отнесла удар при опит да разтърве момчетата.
Според официалната информация, вчера за 24 часа е бил задържан 21-годишният Денислав, който също е криминално проявен.
„Участниците в боя вече са установени и в РУП-Бобов дол е образувано дознание по чл. 325 от НК за хулиганство. Има един задържан за 24 часа, който е познат на полицията”, обясни Табачка.
Според близките на по-малките момчета обаче, главният участник в боя Ивайло се опитва да прикрие участието си, като Денислав е поел вината му.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети