С хватка „бойкот” таекуондистите свалят Арбова от ОСК Марек

Константин Соколов
16.01.2012
размер на текста:

Скандал около избора на Спортист на годината в Дупница се разрази два дни след церемонията по награждаване. От клуба по таекуондо Гладиатор обявиха, че не искат да участват в подобни класации, докато начело на ОСК Марек е Петя Арбова. „Щом тя участва в организацията на Спортист на годината, ние не искаме да участваме. Докато Петя Арбова е в ръководството на ОСК Марек, нашия клуб няма да се включи в никакво спортно мероприятие, организирано от обединения спортен клуб. За това и реших да бойкотирам тазгодишното издание на Спортист на годината и не предоставих никакви номинации от името на Гладиатор. Мога да кажа, че Арбова само ни пречи, вместо да ни помага”, категоричен бе треньорът на клуба по таекуондо Христо Михалчев. Въпреки отказа му от участие обаче комисията реши да включи таекуондиста Красимир Томанов в класацията, като му отреди 9-ото място. „Мисля, че това не беше правилно, тъй като аз не исках мои състезатели да участват в анкетата. Все пак след като Краси попадна в 10-тката, беше редно поне да ме поканят на церемонията по награждаване, но никой не ми се обади. Обадиха се на Краси, но той, естествено, отказа да отиде”, заяви още Михалчев.
От своя страна Петя Арбова пък каза, че според нея конфликтът не е служебен, а личен. „Не искам да коментирам думите на Христо Михалчев. Само ще кажа, че при създаването на ОСК Марек той не искаше да участва. Като причина изтъкна факта, че не можел да събира такси от състезателите си. Освен това конфронтацията ни е лична и няма общо със служебните ми дела. Той се опитва да прави преврат, а аз отнасям негативизма”, отвърна Арбова, която е изпълнителен директор на ОСК Марек. Тя допълни и че се е опитала да се свърже с Михалчев за да си даде въпросните номинаци за Спортист на годината. „Звънях му, но той не предостави нищо. Дори му отидох на крак в училището, в което той работи, за да си предостави номинациите, но той тотално отказа. За това направих връзка с президента на клуба Иво Ников. Аз си свърших работата перфектно и не съм причината за проблемите на Христо Михалчев”, сподели още Арбова, като разкри и че преди време е съдействала на Гладиатор в борбата на дупнишкия клуб по таекуондо срещу федерацията. „Михалчев поиска ОСК Марек да стане член на федерацията по таекуондо, за да може той да събере повече гласове на своя страна. Тогава му се доверих сляпо и подадох съответните документи за да го подкрепим. Там обаче се оказа, че Михалчев е пълен провал. Добре, че не стигнахме до край, тъй като щях да злепоставя името на ОСК Марек”, завърши Петя Арбова.
Обществена тайна е, че представители и на други спортни клубове не одобряват начина на ръководене на ОСК от страна на Арбова.
Междувременно стана ясно, че състезателят на Гладиатор Теодор Георгиев няма да може да участва в Олимпийската квалификация в Казан, Русия. Теодор не успя да се възстанови от контузия, която получи на лагер с националния отбор в Белмекен и отпада от квалификацията, въпреки че бе заслужил това право.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети