Нов скандал с пловдивски рефер. Ръководил мач под чуждо име

DenNews.bg
13.01.2012
размер на текста:

В пореден голям скандал се забърка бившият вече футболен рефер Лъчезар Йонов. Той ръководил контролата Вердер – АЗ Алкмаар (2:1) под фалшиво име, съобщава bgreferee.org. Арбитърът, на когото преди година бяха отнети съдийските права, се представил като Райчо Райчев от Сливен. Така
с чужда самоличност Йонов и асистентите му – Емил Митев и Петър Тарълов извели двата отбора на един от терените в турския курорт Белек. Тримата са извадени от всички съдийски ранглисти в България, но позират гордо от фоторепортажите в сайтовете на Вердер и АЗ Алкмаар. Придвидливо обаче те са махнали емблемите на БФС от екипите си.
Припомняме, че същата тройка се прочу миналата година, когато стана ясно, че е пътувала до Южна Америка, за да ръководи мачове в Аржентина и Венецуела. Именно за това те бяха наказани завинаги – Йонов ръководеше в „Б“ група, а Митев и Тарълов – бяха асистент-арбитри в „А“ група. Не е ясно сега как Лъчезар Йонов и съгражданите му от Пловдив са получили наряд за толкова престижна контрола, каквато е Вердер – АЗ Алкмаар. На самия мач пък Йонов дал 10 минути продължение, без да има причина. Още на 4-ата минута и от двете скамейки започнали да подканят рефера да свири край на двубоя. В 97-ата минута вратарят на холандците също изразил недоумение от случващото се, въпреки че отборът му имал шансове да изравни. И така до 100-ата минута. Треньорът на Вердер Томас Шааф дори иронично подхвърлил, дали българинът може да продължи мача до закуската утре.
Най-учуден от цялата ситуация естествено бил истинският Райчо Райчев. Сливенският рефер останал втрещен като разбрал какви ги е вършил „самият той” в Турция. „Не съм мърдал от Сливен и това лесно може да се провери. Няма да оставя нещата така. Злоупотребили са с името ми и това не е случайно. Името ми фигурира в ранглистата на „Б“ група, въпреки че през есента не съм ръководил мачове, тъй като бях контузен. Много е подло това, което са направили, възмутен съм“, заявява Райчев.
През лятото всички съдии от професионалния футбол подписаха декларации, че няма да ръководят никакви срещи без знанието на Съдийската комисия на БФС.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети