Германея стартира с 15 футболисти

Константин Соколов
12.01.2012
размер на текста:

Германея стартира подготовката си за втория дял от първенството на Югозападната „В” група. На първата тренировка за годината старши треньорът Борис Кръстев изведе 15 футболисти на стадиона в Сапарева баня. От състава отсъстваха вратарят Даниел Белчев и халфът Кирил Николов, но те ще се присъединят към отбора в близките дни. Дуото нападатели Димитър Чечев и Димитър Димитров също не са появи на заниманието, като Чечев е на проби в Локомотив (Сф), а Димитров търси късмета си в лидера в Югозападната „В” група Пирин (Рз).
„Няколко момчета отсъстваха от първата тренировка по уважителни причини, други пък търсят развитие на друго място, което е съвсем нормално. За Чечев, например, ще бъде голяма крачка напред, ако успее да заиграе в „А” група”, сподели наставникът Кръстев. Той допълни и че не се притеснява, ако в крайна сметка остане без двамата си титулярни нападатели. „Имаме млади момчета в отбора, на които ще се дава път. Възможно е и да преквалифицирам някои полузащитници в нападатели, така че ще се справим със ситуацията. Наясно съм, че през втория полусезон ще ни е доста по-трудно. Естествено, че ако двама от атакуващите ни играчи напуснат, това ще се отрази на головата ни мощ. Ние обаче не се оплакваме и гледаме напред. Ако пък се появи нов футболист на този пост, ще го привлечем, но не на всяка цена. Важно е момчетата да изпитват удоволствие от играта и да се развиват като футболисти”, каза още Борис Кръстев.
Тимът на Германея ще тренира основно в Сапарева баня, като е възможно от клуба да уредят и кратък лагер. От щаба имат план и за контролните срещи, като противниците ще бъдат уточнени в близките 3-4 дни.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети