Явор Тодоров хвърля оставка от Обединен спортен клуб Марек

Десислава Панайотова-Янкова
10.01.2012
размер на текста:

Явор Тодоров Снимка: Архив

Бившият председател на ОбС-Дупница Явор Тодоров подава оставка като председател на Обединен спортен клуб Марек с мотив, че „има хора, които не ме желаят там”. Това обяви самият той първо пред dennews.bg в телефонен разговор преди минути.
Според Тодоров най-нормално е той да напусне поста, който заемаше от създаването на клуба до момента, след като вече общината има ново ръководство.
„Напускам. Има хора, които явно не искат да съм там и аз се съобразявам с това. Още повече спорният клуб е в тясно сътрудничество с общината и е нормално председателят му и общинското ръководство да имат еднакво виждане. По-добре ще бъде този пост да бъде поет от човек по-близък на новия кметски екип”, обясни Тодоров, като на няколко пъти изтъкна, че през цялото време той е работил безвъзмездно и не е взимал заплата като председател на ОСК Марек.
Тодоров потвърди, че е напуснал Комисията по избор на победителите в тазгодишното издание „Спортист на годината” в Дупница. Това обаче е станало след като през декември именно той участва в заседанието на комисията от името на ОСК и даде своя глас в номинациите. Изпълнителният директор на ОСК Марек Петя Арбова, която присъстваше на дебатите през декември заедно с Тодоров, днес отричаше участието на Тодоров в номинациите изтъквайки, че той не е член на комисията.
„Гласът на ОСК е моят глас. Няма никаква сензация. Явор Тодоров не е член на комисията. Членове са заместник-кметът Крум Милев, общинският съветник Асен Илиев, ОСК Марек и четирима спортни журналисти. Това е състава на комисията”, обясни Арбова. Бегло тя също спомена, че напускането на Тодоров от комисията се дължи на неразбирателство, но не пожела да обясни какво точно.
Не е ясно и защо днес Петя Арбова се опитваше да убеди журналисти и общинари, че Явор Тодоров не е участвал в избора на най-добрите спортисти за годината, като той самият потвърди, че е напуснал комисията след като е дал вота си.
„Явно се опитвате да търсите сензации. Сензацията е, че за първа година „Спортист на годината” ще се проведе в новата година и че 10 пъти променяме водещия на церемонията. Това е сензацията, а не друго”, отговори Арбова на въпроса защо се крие участието на Тодоров. Тя обаче не пожела да разкрие името на водещия на церемонията, която ще се проведе в петък от 15:30 часа в заседателната зала на община Дупница.
„Водещият е известен спортен журналист, но не от Дупница. Ще бъде изненада”, каза Аброва.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети