Обновяването на центъра на Дупница за 4,3 млн. лв. зацикли, работниците избягали заради липса на заплати

dennews.bg
08.09.2011
размер на текста:

Обновяването на широкия ценътр на Дупница, което се извършва по проект на стойност 4,3 млн. лв, от няколко дни е зациклило. Работниците, наети от фирмите, са напуснали обектите заради липса на заплати.
Кметът на Дупница Атанас Янев потвърди, че от стартирането на строителните дейности в началото на май по реализирането на проекта за обновяване на широк градски център, общината не е платило нито лев на строителните фирми, спечелили обществената поръчка. Като причина той посочи фактът, че до днес техните собственици не са представили документ за актуване на нито един от обектите. А това е било записано изрично като условие при сключването да договорите с тях.
На въпрос какво ще стане, ако работите по обновяването на центъра не бъдат възстановени, кметът Атанас Янев отговори, че все пак крайният срок за приключването му е 1-и януари следващата година.
С обновяването на центъра на Дупница по проект „Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на град Дупница" се зае обединение „Градско строителство” – Дупница, в което влизат 4 фирми от Перник и София. На конкурса, който се проведе на 1-и фeвруари тази година, представителят на обединението Велко Романов представи близо 2 пъти по-ниска оферта от 2 401 128 лв. от отпуснатите по проекта 4 млн. и 500 хил. лева.
Договорът за отпускане на безвъзмездната помощ от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и община Дупница бе подписан на 16-и юли миналата година. По пректа се предвижда да бъде благоустроена градска част от 7 700 кв., да бъде въведено енергоспестяващо алейно осветление, реконструиран и реновиран централния градски фонтан и зона отдих. Ще бъдат ремонтирани и рехабилитирани две детски площадки и изградена нова. Ще бъдат преасфалтирани 14 улици, изградено улично осветление, енергоспестяващо алейно осветление и видеонаблюдение на три обекта.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети