Дама довършва магистралите на Плевнелиев

DenNews.bg
07.09.2011
размер на текста:

Лиляна Павлова Снимка: БУЛФОТО/ dnes.bg

Лиляна Павлова, досегашен заместник-министър, ще замести кандидата за президент Росен Плевнелиев начело на министерството на регионалното развитие и благоустройството.
"Тя е много добър експерт, с отлична репутация в Брюксел и поставянето й на поста ще осигури приемственост във ведомството", каза премиерът Бойко Борисов при представянето на новият министър.
Според премиера Лиляна Павлова е много добре подготвена, притежава необходимите качества и „естествено се издига нагоре при отсъствието на титуляра“.
Борисов обясни, че преди да избере Лиляна Павлова за поста, се е консултирал с Плевнелиев, с представители на ЕК и с колеги от министерството, за да разбере "кой как работи".
И след като мотивира избора си за нов регионален министър, Борисов вече постави и първата му задача, която е свързана с автомагистрала "Струма".
Тази сутрин от Европейската инвестиционна банка са поискали апликационната форма за лотовете на АМ "Струма". В същото време на МС са били одобрени и отчуждителните процедури, за да стартира проектът.
Лиляна Павлова заяви от своя страна, че до края на месеца ще са готови документите и ще бъдат изпратени в Брюксел.
"Всичко е в наши ръце, колкото по-бързо го направим, толкова по-бързо ще получим парите и няма да харчим държавни средства", заяви тя.
До няколко дни Лиляна Павлова трябва да избере човек, който да я замести.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети