Плевнелиев кандидат за президент, няма да става член на ГЕРБ

DenNews.bg
05.09.2011
размер на текста:

Маргарита Попова и Росен Плевнелиев имат най-силни шансове на изборите, според проучванията. Снимка: ПП ГЕРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, чието име беше официално съобщено вчера за кандидат за президент от управляващата партия, няма да стане член на ГЕРБ.
Това заяви самият той в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
Росен Плевнелев влиза в битката за "Дондуков" 2. Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент пък е правосъдният министър Маргарита Попова.
Имената им бяха съобщени от премиера Бойко Борисов и вицето му Цветан Цветанов. Борисов започна кампанията с критики, като обясни, че не хареса изкуственото поведение на двойката кандидати в първия им предизборен клип. Двамата са снимани около забележителностите на София, но според Борисов такъв клип бил "като за БСП", а Плевнелиев и Попова били симпатични, когато са естествени. Премиерът също така обяви, че на следващите президентски избори той лично щял да бъде кандидатът на ГЕРБ.
Министрите Плевнелиев и Попова няма да излизат в отпуск за предизборната кампания, а направо ще подадат оставки. Това ще се случи още в сряда - тогава премиерът Борисов ще обяви кой ще заеме постовете им.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети