Facebook зове: България, събуди се!

DenNews.bg
29.09.2011
размер на текста:

Над 4200 души са заявили, че ще се присъединят към протеста организиран в социалната мрежа Facebook под апела "България – събуди се!". Протестът е насрочен за събота от 14 часа пред сградата на парламента.
В Столичната община към момента са постъпили само две уведомления за масови прояви на 1 октомври.
В първото, подадено от ВМРО, се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10,30 до 14,00 ч., а във второто от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК, уточни заместник-кметът на София Иван Сотиров, цитиран от dnes.bg.
Исканото време за проявата на БНС е с начало от 11,00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има, е определила тя да започне от 14,00 ч.
Междувременно стана ясно, че фенклубовете на пловдивските отбори "Ботев" и "Локомотив" организират в неделя митинг срещу бездействието на институциите. В проявата ще се включат и представители на различни младежки и студентски организации. Община Пловдив е дала разрешение за провеждането й, информира БНР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети