МВР осигурява охрана на свидетели срещу Цар Киро

dennews.bg
28.09.2011
размер на текста:

Ако е необходимо МВР ще осигури охрана на хората, които свидетелстват срещу Кирил Рашков и семейството му. Това заяви заместник-вътрешният министър Веселин Вучков в кулоарите на НС, след като докладва за мерките,предприети от силовото ведомство по време на сблъсъците в село Катуница и след това, съобщава news.bg.
Вучков апелира към хората, които ще дават информация за Цар Киро да правят това само през следователи и прокурори. Към момента били събрано достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу 69-годишния Кирил Рашков
Вучков не отхвърли възможността цялата дейност на Рашков и фамилията му да е била осъществявана през последните 20 години под протекция и то от страна на държавните институции.
Вътрешното ми убеждение е, че със сигурност върху него е имало някаква закрила от страна на институциите, изтъкна той. Възможно е точно тези, които сега искат оставки да са ползвали неговите изборни услуги, предположи още заместник-вътрешният министър. Така демонстративно да се случват нещата пред очите на хората, очевидно е, че е имало покровителство, подчерта Вучков.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети