6 от 6 за бойците на Марек от държавното по кикбокс

Константин Соколов
27.09.2011
размер на текста:

Славчо Павлов се качи на най-високото стъпало в своята категория.

Състезателите на боен клуб Марек се представиха отлично на Държавното първенство по кикбокс. На шампионата в Бургас дупнишкият клуб бе представен от 6-има бойци, като всички се завърнаха с медали. На самата надпревара пък участваха общо над 250 състезатели.
От отбора на Марек най-стабилен в представянето си бе спортист номер 1 на Дупница за миналата година Славчо Павлов. В категория до 67 кг Павлов спечели златния медал в стил лоукик. Дупничанинът защити позицията си в националния тим на България и получи покана за участие на Световното първенство. При децата в категория до 37 кг Доброслав Радев завоюва сребърното отличие. Малкият боец на Марек бе категоричен в схватките си до финала, където загуби с малка разлика от 3-ия в света Емил Вълков от Бургас. Станислав Златков в категория +47 кг при децата също остана на второ място. Станислав е пълен дебютант, но въпреки това показа технична и смислена игра, като малко не му достигна да вземе златото. От дебютантите от Марек най-силно се представи Каролина Динева в категория до 50 кг при девойките старша възраст. И тя грабна сребърния медал, като безспорно демонстрира атрактивна и агресивна игра срещу вицеевропейската шампионка за миналата година Велислава Христова и обра овациите на публиката. При мъжете със сребърен медал се завърна Иво Петров, който се състезава в категория до 63,5 кг в стил К1. В полуфиналната среща, въпреки че спечели категорично, Петров получи контузия и затова бе спрян от треньорите Минко Минков и Кирил Чакъров от участие във финала. На второто стъпало на почетната стълбичка се качи и Венеция Велинова, която се състезава в категория до 60 кг при жените. На финала 19-годишната Велинова се представи много силно срещу Галина Гюмлийска от София, която е на цели 38 години. Дупничанката обаче бе ощетена от съдиите и трябваше да се задоволи със сребърния медал.
Треньорите в боен клуб Марек Минко Минков и Кирил Чакъров останаха доволни от представянето на своите възпитаници, които според думите им, са защитили името си на труден за преодоляване отбор.
На дупнишкият клуб предстои участие на Държавното първенство по ММА, което ще се състои на 15 октомври в Сливен. От щаба на Марек обявиха, че и там ще заложат на младите си бойци от секцията по смесени бойни изкуства.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети