Пращат задължително на психиатър по-малкия брат Галев за изготвяне на експертиза по делото за обида

Даниела Методиева
27.09.2011
размер на текста:

Ангел Христов-Геле трябва задължително да се яви на психиатър в срок от 7 дни, за да му бъде изготвена експертиза по делото за обида. Това разпореди по време на днешното заседание състав на Кюстендилския окръжен съд, след като стана ясно, че психиатърът, назначен да представи експертизата на Ангел Христов, си е подал оставка. Новият психиатър, който трябва да се заема с тази задача е д-р Даниела Панайотова от Кюстендил, в чийто кабинет Ангел Христов трябва задължително да се яви в определения от съда срок. В противен случай ще се наложи да бъде отведен принудително. С изготвянето на съдебно-психиатричната експертиза трябва да стане ясно в какво състояние е бил Геле в предаването по местната кабелна телевизия през месец ноември 2008-а година преди началото на дебати с общинските съветници Методи Стойнев и Милен Попов ги нарече „идиоти”. На едно от заседанията на Дупнишкия районен съд Ангел Христов призна, че бил в състояние на силен афект преди да влезе в студиото, защото чул Методи Стойнев да нарича него и Пламен Галев „престъпници”.
На днешното заседание пред Кюстендилския окръжен съд стана ясно, че и експертът, който трябваше да изготви гласово-идентификационна експертиза. От нея трябваше да стане ясно дали гласът, произнасящ думата идиоти е на Ангел Христов. Това бе поискато от неговите адвокати, защото в момена на произнасянето й, камерата в студиото не е насочено директно към Геле.
На днешното заседание по делото за обида не присъства и адвоката на Пламен Галев- Емил Велинов, което бе друга причина за отлагане на делото.
Следващото заседание по делото за обида бе насрочено за 3-и ноември.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети