Ангажимент на адвокат на подсъдим с братя Галеви отложи делото за пожара във „Феникс”-Дупница

Даниела Методиева
27.09.2011
размер на текста:

Собственикът на Феникс-Дупница Кольо Илиев. Снимка: dennews.bg

Ангажимента на адвокат Александър Райнов в процеса за обида срещу братя Галеви в Кюстендилския окръжен съд отложи делото за пожара във "Феникс"-Дупница. Тъй като Райнов е защитник на подсъдимия Кирил Янчов, в съда в Дупница днес бе депозирана молба за отлагане на делото за пожара и съдията насрочи следващото заседание за 3-и ноември.
На днешното заседание, което трябваше да започне в 10 ч., дойде собственикът на "Феникс"-Дупница Кольо Илиев и главната му счетоводителка, но само, за да бъдат уведомени за следващото заседание. В съдебната зала влезе вещото лице, което представи експертизата за нанесените на фирмата щети, както и един от свидетелите.
Кирил Янчов бе подведен под отговорност за причиняването на пожара на 18-и септември миналата година в най-голямото депо за отпадъци в Югозападна България, след като в рамките на 2 седмици разследване на полицията установи, че същия ден той се е разхождал със сина си в района на депото и е хвърлил наугасена угарка от цигара.Това доведе до запалването и изгарянето на над 500 тона полиетиленови отпадъци, оставени на депо в предприятието. При пожара изгоряха 50 тона хартия, над града се издигаше огромен облак от дим, който застрашаваше да предизвика сериозно обгазяване заради изгарянето на огромното количество полиетиленови отпадъци. Единствено промяната на посоката на вятъра спаси града от обгазяването.
След пожарът бушува целия следобед на 18-и септември и нощта срещу 19-и и на място дойдоха и екипи на Гражданска защита, огнената стихия бе потушена. След като бе направен оглед на мястото и експерти оформиха документите стана ясно, че щетите възлизат на сумата от 100 000 лв.
След като стана ясно, че пожарът е причинен от Кирил Янчов със случая се зае прокуратурата, която след близо 4 месеца повдигна обвинение и делото влезе в съда.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети