Днес е поредното заседание по делото за обида срещу Галеви

dennews.bg
27.09.2011
размер на текста:

Днес е поредното заседание на Кюстендилския окръжен съд по делото за обида срещу Пламен Галев и Ангел Христов, което водят срещу тях двамата бивши вече съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев, които вече се впуснаха в предизборната кампания за кметския стол в Дупница. Ангел Христов е подсъдим заради изказването си преди дебати по местната кабелна телевизия, че двамата атакисти са идиоти, а Пламен Галев заради това, че го подкрепи.
Заседанието е насрочено за 11 ч. и на него трябва да бъдат представени 2 експертизи- гласово-идентификационна и съдебно-психиатрична. От тях трябва да стане ясно дали гласът, който изговаря думите идиоти е на Ангел Христов и ако е така, в какво състояние е бил той в момента, когато е изрекъл обидата.
Делото за обида се гледа на втора инстанция пред Кюстендилския окръжен съд, след като обидените съветници Милен Попов и Методи Стойнев обжалваха присъдата на Дупнишкия районен съд, произнесена от председателя Ели Скоклева на 15-и ноември миналата година. Според атакистите тя е несправедлива. От своя страна, Пламен Галев и Ангел Христов също обжалваха.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети