Мексикански наркокартел мъсти с убийства за коментари в интернет

dennews.bg
26.09.2011
размер на текста:

Мексикански наркокартел мъсти с убийства за коментари в социалните мрежи, насочеси срещу дейността му. Последната жертва е жена, работеща за местен вестник в граничния град Нуево Ларедо, съобщава АП, цитирана от news.bg.
До обезглавеното тяло на жертвата е била оставена бележка с обяснение, че тя е убита заради свои коментари в социалните мрежи в интернет. Публикациите на жената са били свързани с наркокартелите в страната. По все още непотвъртена официално информация жената е работила в местен вестник, който съдейства на мексиканската армия и полиция. В изданието често се публикуват материали, отразяващи престъпната дейност на наркокартелите.
На бележката до трупа е било написано следното послание: Аз съм Laredo Girl (псевдонима на жената в интернет) и съм тук заради моите и вашите репортажи. За онези, които не искат да повярват, това се случи заради действията ми и вярата в армията и флотата. Благодаря ви за вниманието - ZZZZ.
Буквата „Z" е свързана с мощния наркокартел Зетас, който доминира в Ларедо, допълва АП.
Това е третият случай на убийство в града заради публикации в глобалната мрежа, насочени срещу дилърите, отбелязва агенцията.
По-рано този месец мъж и жена бяха открити убити в същия град. До телата им имаше подобна бележка, която отправяше предупреждение към потребителите в интернет, критикуващи картела.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети