Кой кой е в бюлетината?

DenNews.bg
21.09.2011
размер на текста:

Жребият изтеглен в Централната избирателна комисия, който подреди кандидатите за президент от 1 до 22 вчера даде номерата и на техните партии. Така например, след като жребият посочи, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще бъде с номер 2, това означава, че в бюлетините по общини техните кандидати по места също ще фигурират в бюлетината под №2.
Късметът определи вчера в интегралната бюлетина кандидатите на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов да бъдат записазни под №8, това означава, че за да гласувате по места за БСП ще отбележите „Х” пред №8. Издигнатите от инициативния комитет Меглена Кунева и Любомир Христов са номер 1, като тази номер няма да бъде заеман от партия или независим кандидат по места.

№5 в бюлетината за президент са Мария Капон и Николай Кисьов и следователно за кандидатите от Единна народна партия по места ще се гласува с "Х" пред №5.
Претендентите на коалиция "Съюз на десните сили" Румен Христов и Емануил Йорданов ще са с номер 4, а номинираните от "Атака" Волен Сидеров и Павел Шопов ще са девети поред в бюлетината.
Под номер 14 ще е кандидат-президентскта двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева, което означава че за РЗС . Издигнатите от инициативен комитет Алексей Петров и Николай Георгиев ще са с номер 12. Жребият отреди номер 20 за независимите Светослав Витков и Венцислав Мицов
ДСБ, ДПС и партия "Другата България", които не издигнаха кандидат за президент, също получиха номер в бюлетината - съответно номер 11, 7 и 10. Тези номера няма да фигурират в бюлетините за избор на президент и вицепрезидент, но ще бъдат ползвани в местните избори там, където партиите издигнат свои канидидати в този състав и със същото наименование, поясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети