Порноактрисата Чичолина взе 3 000 евро пенсия

dennews.bg
21.09.2011
размер на текста:

Порноактрисата от унгарски произход Чичолина ще получава пенсия от 3000 евро, съобщава vesti.bg., позовавайки се на чужди агенции.

Илона Анна Сталер, известна с псевдонима Чичолина, навършва 60 години на 26 ноември и излиза в пенсия.

Тя, обаче, съвсем не смята да се отказва от активния живот и актьорството. На 23 септември, например, ще участва в спектакъл в известен локал в централната част на Италия, в който пее с разголени гърди.

Между 1987 и 1992 г. Илона Сталер беше депутатка в италианския Конгрес от Радикалната партия.

За тези пет години "тежък труд", както самата тя казва, ще получава 3108 евро на месец до края на живота си.

Според италианското законодателство е достатъчно да си прекарал един мандат в парламента като депутат или сенатор, за да получиш право на пенсия.


Възнагражденията са обект на множество полемики, тъй като мнозина смятат, че са прекалено високи за време на криза. Чичолина обаче не е съгласна.


"Работих усилено, не съм била част от бунга бунга партитата. Бях избрана в резултат на интелигентна и много уморителна предизборна кампания.

Свалих много килограми заради работата. В крайна сметка получих 20 хил. гласа. Италианците ме искаха в парламента", казва в декларация порноактрисата.

Нито една от инициативите на Чичолина в парламента, обаче, не беше приета.

Тя е внесла около 20 законопроекта в доста различни сфери - паркове за любов, часове по сексология в училищата, данъци за колите в подкрепа на опазването на околната среда.

Когато агитираше гласоподаватели по предизборните си прояви, задължителна част от ритуала беше заголването на лявата й гръд, но

очевидци се кълнат, че се е стигало и до стриптийз

През 2002 г. Чичолина се кандидатира за парламента и в родната си Унгария, но избирателите там се оказаха безразлични към поувехналия й вече чар.

През 1991 г. тя мина под венчило с авангардния художник Джеф Куунс, роди дете от него, но двамата се разделиха след едва три години брак.

По едно време заедно с покойната италианска кинозвезда Моана Поци тя основа Партията на любовта, която лобира за легализиране на публичните домове и по-ефикасна полова просвета в училищата.

Чичолина продължи да се снима в хардсцени цели две години, след като влезе в италианския парламент. На снимките за "Rise of the Roman Empress" (Възходът на римската императрица) тя прави необезопасен секс с порнолегендата Джон Холмс, който по това време вече бе ХИВ позитивен.

През 2006 г. Чичолина предложи услугите си на Осама бин Ладен,

десетилетие след като отправи същото култово предложение към бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин.

Тогава тя заяви, че е крайно време някой да се справи с терориста и изрази увереност, че е жената, която може да свърши "мръсната работа":

"Готова съм на сделка - той може да ме има, като в замяна сложи край на тиранията си. Гърдите ми винаги са помагали на хората, докато Бин Ладен е убил хиляди невинни жертви".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети