Дупничанки донесоха бронз за България от Балканиадата по бадминтон

Константин Соколов
20.09.2011
размер на текста:

България се класира на 3-о място на Балканиадата по бадминтон за юноши и девойки младша възраст. Форумът се състоя в Галац, където бе отбелязан и 20-годишен юбилей от първото Балканско първенство, провело се в Румъния. Основен принос за доброто представяне на нашия национален отбор имат двете състезателки от Дупница – Магда Димитрова и Борислава Динева, както и селекционерът и треньор на клуб Победа Юлияна Стойкова.
В първата среща България не се смили над тима на Македония като надделя с категоричното 5:0, въпреки че двата отбора пътуваха заедно до Галац. В следващия двубой нашите се справиха и с Гърция и се класираха на полуфинал. Там обаче нашите отстъпиха на домакините от Румъния и трябваше да спорят за 3-ото място. В малкия финал нашите нямаха проблеми със сръбския национален отбор, победиха го с 4:1 и спечелиха бронзовите медали. Балкански шампион стана тимът на Турция, който на финала надделя много трудно над Румъния, като местните съдии странно защо подпряха турските състезатели.
Доволен от представянето на нашите бе и председателят на българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, който е и председател на Балканската асоциация и също присъства на състезанието.
“Впечатлени сме от организацията на Балканското първенство. Домакините от Румъния осигуриха невероятни условия за игра, залата и хотела също бяха на високо ниво. Изживяването за децата бе невероятно”, сподели треньорката Юлияна Стойкова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети