Уволненият шеф на лесничейството в Дупница завежда дело и сезира прокуратурата

Даниела Методиева
20.09.2011
размер на текста:

Уволненият шеф на Държавното лесничейство в Дупница Виктор Борисов завежда дело срещу Югозападно предприятие-Благоевград и ще сезира прокуратурата за оказан натиск при подписване на договорите за управление. Като причина за това свое решение Виктор Борисов посочи начинът, по който му е връчена заповедта за уволнение от юристката на предприятието. Миналата седмица тя дошла в дома му заедно с още един служител и връчила документа, под който Борисов така и не се е подписал. Вместо него, в качеството си на свидетел, се е подписал служителя на горското.
„Аз ще заведа дело, защото заповедта ми бе връчена, докато съм в болничен. Той изтича на 15-и октомври и тогава смятам да внеса и молбата в съда в Кюстендил, каза Виктор Борисов.
Шефът на лесничейството в Дупница бе отстранен от поста в средата на месец август, но за заповедта си той обясни, че е разбрал от болничната стая. Още тогава той намекна, че ще търси правата си в съда, където като доказателство ще посочи и договора си за управление. Според него той не дава никакви права на него и колегите му в тази сфера. Още повече, че при подписването им на него и колегите е оказван натиск или да се съгласяват с условията, или да подписват заповедите си за уволнение.
На мястото на Виктор Борисов още при подписване на заповедта му за уволнение бе назначен бившия директор на закритото през 90-те години горско стопанство Парангарлица- благоевградчанина Димитър Димитров.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети