Жена раздруса турския парламент с бомба

DenNews.bg
20.09.2011
размер на текста:

Снимка: Архив

Жена е арестувана за взривената тази сутрин бомба в центъра на турската столица Анкара, експлозията от която беше усетена и в парламента.
Първоначалната информация за двама загинали беше опровергана от властите. По последни данни при взрива, който възпламени автобус и няколко леки коли, са ранени 20 души. Трима са в по-тежко състояние.
Според информация на Си Ен Ен Тюрк, цитирана от news.bg при ареста жената е скандирала лозунги, чието съдържание обаче не се съобщава.
Полицията е отцепила мястото заради възможна втора експлозия в района на общината на район Чанкая, в близост до министерския съвет и сградата на парламента. Експлозията нанесе щети на офиси и магазини.
Пред медии кметът на район Чанкая Бюлент Танък обясни, че според показания на гражданин, намирал се на мястото на инцидента в това време, взривът е причинен от хвърлена горяща бутилка или капсула от прозореца на сграда. Тя е била хвърлена върху кола с газова уредба, която е експлодирала. Все още обаче няма категорично потвърждение на тези данни. Според Танък все още няма официална информация за причината за експлозията.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети