Гигов посочи Любо Пенев за селекционер

DenNews.bg
20.09.2011
размер на текста:

Членът на Изпълкома на БФС и президент на Локомотив (Сф) Николай Гигов посочи Любослав Пенев като най-удачният вариант за нов селекционер на България. В тази връзка той ще настоява да се проведе среща със собственика на Литекс Гриша Ганчев, който трябва да разреши евентуалното назначение, тъй като Любо в момента е треньор на “оранжевите”.
Лотар Матеус бе освободен вчера, а за временен наставник беше сложен селекционерът на младежите Михаил Мадански. "Най-късно от Нова година трябва да имаме постоянен селекционер. Трябва ни човек с авторитет и силен характер. Аз лично ще предложа Любослав Пенев. Настоявах за него и преди идването на Матеус. Но все пак сега първо трябва да говорим с Гриша Ганчев", коментира Гигов в сутрешния блок на bTV.
Босът на Локо (Сф) изрази готовност и да се водят нови преговори с отказалия се от националния отбор Димитър Бербатов. "Ще се опитаме да променим мнението му, но това ще бъде доста трудно, защото Митко вече е взел своето решение. Аз лично говорих с него на два пъти, но той отказа да се завърне в националния тим", обясни Гигов.
Той оправда решението за раздяла с Матеус, защото германецът не се е отнасял сериозно към задълженията си. "Ние му плащахме да стои тук и да гледа мачове, а той ходеше на "Октоберфест"-а. Оттук-нататък не трябва да залагаме отново на чужденец, защото това ще бъде голяма грешка", смята Николай Гигов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети