Хората на Кадафи плениха 17 чужди наемници

dennews.bg
19.09.2011
размер на текста:

Хората на Кадафи плениха 17 чужди наемници в град Бани Уалид, сред които има французи и британци. Това съобщи говорителят Муса Ибрахим, информират чуждите агенции, цитирани от news.bg.

Ибрахим уточнява, че в групата има предимно технически специалисти и военни консултанти, по-голяма част от пленените са французи, сред тях имало и двама британци, катарски гражданин и азиатец. Повече информация обаче говорителят на Кадафи отказа да даде.
В отговор представители на НАТО са категорични, че подобно нещо да се е случвало. Според официалната информация на алианса нито един техен военнослужещ не е попадал в плен на хората на Кадафи. За пленени свои граждани отричат и официалните власти на Франция и Великобритания.
Градовете Сирт и Бани Уалид са два от последните няколко града, в които Кадафи все още държи нещата в свои ръце. По непотвърдени данни в един от тях може да се намира и самият полковник. Там въстаниците продължават да водят боеве.
Успоредно с това за неопределено време се отложи и обявяването на новото правителство на Либия. Като причина се сочат все още продължаващите консултации.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети