Две общински дружества събират такси от търговци на пазара в Дупница

dennews.bg
17.09.2011
размер на текста:

Спрял пред един отходовете на блоковете, Емил Атанасов си плащат за синя зона, но се бъркат и за такси на $Общински пазари$. Снимки: dennews.bg

Служители от две общински дружества събират такси за престой от търговци на пазара в Дупница. Производители и прекупвачи, които вече започнаха да предлагат грозде, се разполагат с бусовете си на местата, определени в жк. „Дупница” за синя зона. Всеки ден те си плащат по 2 лева за престой там. С касовите апарати обаче не пропускат да ги навестят и служителите от Общински пазари, които ги таксуват по 1,50 за квадратен метър заета площ.

 


Един от местните производители от Дупнишко Емил Атанасов обясни, че е принуден от близо седмица да паркира буса си с грозде в синята зона, тъй като служителите от пазара не му предоставяли маса, на която да продава продукцията си. Така той си плаща 2 лв. дневна такса за престой в синята зона, и още по 5 лв. на дружество „Общински пазари” за заетата от него на паркинга площ. Тя се измерва с рулетка от служителките и така се определя и крайната сума. Днес Емил Атанасов трябваше да доплати и още 1 лв. за допълнително поставени 2 касетки с грозде.
Докато производители и търговци въртят сезонната си търговия на пазара и в района на синята зона, на жителите от близките блокове в жк „Дупница” недоволстват от шума, налитащите ги оси и боклуците под прозорците им, които остават след себе си търговците. Засега недоволните желаят да останат анонимни, но са готови в близките дни да се организират и да блокират достъпа до паркингите пред блоковете им, превърнати в синя зона и част от пазара в Дупница.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети