Съд в ЮАР спря кондоми от Китай, били прекалено малки

DenNews.bg
16.09.2011
размер на текста:

Невероятен съдебен казус около сделка с презервативи, произведени в Китай, се заплете повече от любовен многоъгълник в ЮАР.
Върховният съд забрани на правителството да купи 11 милиона китайски презерватива, защото били прекалено малки, съобщава местен вестник, информира БГНЕС.
Финансовото министерство подписало договор с фирмата Siqamba Medical, която планирала да купи кондомите Phoenurse от Китай, съобщава местното издание "Бийлд". Конкурентната компания Sekunjalo Investments Corporation сезирала Върховния съд в Претория, след като загубила поръчката с аргумента, че нейните кондоми били 20% по-широки от китайските.
Съдия Сълет Потерил блокирал сделката със Siqamba, като постанови, че презервативите са прекалено малки, направени са от неправилен материал и не са одобрени от Световната здравна организация, съобщава изданието.
Броят на заразените с ХИВ в ЮАР са повече от която и да било друга страна в света, като 5,38 милиона души от 50-милионното население на страната са носители на вируса, уточнява АПФ.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети