Служебни ангажименти и технически проблеми отложиха делото за обида срещу Дангов

Даниела Методиева
16.09.2011
размер на текста:

Служебни ангажименти на Дангов отложиха делото за обида, което водят срещу него 17 общински съветници.Оказа се, че подсъдимият не е запомнил правилно от предишното заседание часа на днешното и не е успял да пренареди графика си така, че да може да присъства в залата. Освен това, оказа се, че има и технически пречки за гледане в съдебна зала на предоставения запис от местната кабелна телевизия от предаването от 2008-а година, в което Дангов нарича общинския съвет в Дупница частен. 
На днешното заседание трябваше да бъдат представени и още справки, с които да се дакажат твърденията на Дангов, че местният парламент е частен. Заради тези негови думи 17 обидени общински съветници искат обезщетение в размер на 170 000 лева. Защитата в лицето на адвокат Юлия Динева иска да докаже, че с това свое изказване Дангов е имал предвид сключените договори между съветници, техни фирми и община Дупница и общински дружества. На предишното заседание Първан Дангов и адвокат Динева поискаха
справки от застраховетелната компания „Дженерали” за периода от месец ноември 2007- до месец ноември 2009-а година кой е я е представлявал. Пред съда двамата твърдят, че това е председателят на общинския съвет Явор Тодоров. Именно през този период с общински дружества са сключвани и договори за застраховки. И още справки поискаха по време на днешното заседание Дангов и Динева във връзка с договори, сключвани между фирми на съветници, общината и общински дружества. Това са Райчо Биволев, който има договор с община Дупница за подръжка на техниката и Асен Башленски чрез фирмата за дограма, чийто представител е. На днешното заседание бе изискана и официална справка от община Дупница за сключения договор с фирма „Тоби” за снабдяване с храни и хранителни продукти на детските градини и домашния социален патронаж, която е собственост на общинския съветник Стойчо Милев. Заради анекса към този договор в момента срещу кмета на Дупница Атанас Янев се води дело за неизгодна сделка, с която общината е ощетена със сумата от 9 517 лв. Дангов и адвокат Динева искат да докажат и с още няколко справки, че в изказването си, че общинският съвет в Дупница е частен, бившият кмет и настоящ съветник, е имал предвид договорите, сключени между общината и съветници. В тази връзка те поискаха да бъде представена на съда и справка за сключен договор между съветничката Емилия Червилова и общинската болница за пазаруване от магазина й с ваучери за храна, и справка за сключен договор между фирмата на народния избраник Вергил Кацов и община Дупница за снабдяване с хляб и хлебни изделия.
На днешното заседание трябваше да присъстват на разпит и двете вещи лица- стоматологът д-р Васил Аргиров и психиатърът д-р Александър Паризов. Като причина бе посочено разминаване в техните показания във връзка с изказването на Дангов и последвалото преддепресивно състояние на председателя на общинския съвет Явор Тодоров.
Досега по делото срещу за обида срещу Първан Дангов бяха представени договорите на съветника от БСП д-р Иван Ибришимов с Община Дупница за покупко-продажба на бившата общинска хижа на Паничище и на общински имоти със съветниците Стойчо Владимиров и д-р Ени Лефтеров от „Движение Нашия град”. Беше представен и гражданския договор на съветничката от БСП адвокат Йорданка Божкова, който бе прекратен заради конфликт на интереси.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети