Зам.-министър и посланик откриха новата учебна година в Кочериново

Десислава Панайотова-Янкова
15.09.2011
размер на текста:

Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова и зам.-посланикът на Великобритания у нас Стюарт Питърс откриха новата учебна година в Кочериново.
Цветя и усмивки обагриха двора на СОУ „Христо Ботев”, а първокласниците бяха в центъра на вниманието и, разбира се, най-нетърпеливи да влязат в класните стаи.
Гости и ученици посрещнаха училищното знаме на крака, а след това националният трибагреник беше издигнат под звуците на химна на България. Сред официалните гости на тържеството за първия учебен ден бяха и шефът на РИО-Кюстендил Радостина Новакова и зам.-председателят на център „Амалипе” Теодора Крумова. Голямата новина от днешния 15 септември е, че СОУ „Христо Ботев” е избрано за базово школо по проект за превенция на отпадането на ромските деца от училище. В чест на новия проект три смугли красавици от училищна група по фолклор на етносите вдигнаха още повече градусите на тържеството с горещ танц, а след това под съпровода на тарамбуки една от тях извъртя кючек. В празничната програма с песни и сценки се включиха ученици от почти всички класове, като от първия ред програмата аплодираха и кметът Иван Минков, бившият училищен директор и настоящ председател на училищното настоятелство Иванка Лазарова, бившият ОбС-председател и шеф на РПК и член на настоятелството Васил Борисов, както и настоящият председател на местния парламент Стоян Банчев.
Преди из Кочериново да се разнесе гласът на първия учебен звънец зам.-министър Милена Дамянова и зам.-посланик Питърс пожелаха успех на децата и похвалиха не само талантите им, но и прекрасната база на школото.
 

 

Снимки вижте в Денят в снимки

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети